Surdegsbak och vulkanutbrott!



Ola säger att jag går i gång på mitt surdegsbakande! Men jag "blir" liksom mina projekt. Jag går in för det till 100%. Grejen är den att jag alltid har tyckt om att baka, laga mat och pyssla. När Anna-Bell var liten var jag riktgt huslig och pysslig. Men då hade jag tid till det. Då jobbade jag deltid på natten. Nu har jag inte haft tid på så länge..... Jag jobbar full tid plus att jag pluggat mycket de sista åren!

Men nu är det surdegsbak för fulla muggar. Det började med att vi blev bjudna på ett underbart gott surdegsbröd på jobbet, någon hade köpt  Martin Johanssons bok "Surdegsbröd, recept och tips för en hemmabagare". Så jag köpte den oxså och Jag kan verkligen rekommendera boken! Bröden på bilden var de första jag bakade, så de är inte de bästa, för jag hade inte riktigt rätt mjöl.

Det jag facineras mest av det är att av bara vatten och mjöl får man en bubblande surdegsgrund. Jag kan verkligen rekommendera att testa att baka med surdeg.


Så till vulkanutbrottet på Island!
I vår lokaltidning stod i dag att vi inte längre kan få färska rosor, exotiska fruktor och färska kryddor från Asien pga inställda flyg
!
Nehä tänker jag. För jag tycker inte det gör någonting alls. Vi har ju frukt och krydor på närmre håll! Visst är det hemsk med vulkanutbrotet, men det säger mycket om hur sårbara vi är. Jag tror inte att vulkanutbrottet är så skadligt för miljön, som alla flygplan som normalt skulle ha varit i luften! Seb tycker jag det är hemskt förfärligt för alla de som drabbas på Island!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0